Vårt team - Premium Lifestyle Club

Träffa våra hälsocoacher

robin_hallsten

Robin Hallsten

Hej, mitt namn är Robin Hallsten. Jag är 28 år och har alltid varit intresserad av hälsa och välmående. I mina tidiga tonår hade jag svår prestationsångest som gjorde att jag inte kunde gå i skola och hålla på med idrott i den mån jag ville. Detta ledde till att jag som 15-åring kom i kontakt med meditation och målbildsträning. Jag lärde mig vikten av hur kropp och sinne håller ihop och hur viktigt det är med den holistiska hälsan.

Ida Fredriksson

Ida heter jag, är 35 år och jobbat som coach på PLC sen våren 2019. Jag är även utbildad röntgensjuksköterska. Förutom min examen där anatomi, fysiologi, sjukdomslära, omvårdnad mm ingår har jag även läst Näringslära vid prestation på Gävle universitet och Träningslära vid Göteborgs Universitet. Samt genomgått internutbildning med PLC:s unika koncept om coachningprocessen och upplägget kring träning och kost.

Namnlös design (3)
Viktor_karlsson

Viktor Karlsson

Här har vi Viktor Karlsson som är en av våra mer välutbildade hälsocoacher! Viktor hjälper mestadels människor med tuffa utmaningar som utmattning, hypotyreos, magproblem och större viktnedgång, och nedan kommer ni få läsa mer om hans bakgrund från egna hälsoutmaningar till internationellt utbildad hälsocoach.

Jonas Eriksson

Allt började år 2012. Då blev jag färdigutbildad personlig tränare och kostrådgivare. Jag kommer så väl ihåg att jag äntligen kände att jag hittat något som jag verkligen hade en brinnande passion för och som samtidigt hjälpte människor mot ett bättre och hälsosamt liv.

Jonas_eriksson
Namo_nader

Namo Nader

Jag är 23 år, hälsocoach och utbildad sjuksköterska. Hälsan är centralt för alla i livet. Energinivån är en återspegling av sin hälsa. Ju mer energi du har, desto mer kommer du att få gjort i din dag och liv. Vi har alla lika mycket tid på dygnet, skillnaden ligger i vart man lägger den tiden för att säkerställa hållbar hälsa i längden.

Victor Thorin

Jag är utbildad personlig tränare, kostrådgivare, livsstilscoach och jobbar nu som hälsocoach på PLC. Studerar även första terminen på fysioterapeutprogrammet i Göteborg där min förhoppning är att utveckla mina kunskaper ytterligare inom träning och hälsa.

Victor_thorin
Namnlös design (4)

Ellen Wramstedt

Hej! Mitt namn är Ellen och är ett av de nya tillskotten här i PLC- teamet. Jag har börjat jobba deltid på PLC då jag påbörjar jag mitt sista år i utbildningen till att bli Socionom med socialpedagogisk inriktning. Jag brinner verkligen för att hjälpa människor som behöver det.

Varför PLC?

1. Dagens problem

År efter år investerar vi svenskar miljontals kronor på dietister, personliga tränare, mediciner, diverse träningsprogram och “quickfixes” som lovar oss ge den hälsa och de resultat vi önskar. Om dessa kortsiktiga lösningar verkligen fungerade så skulle vi inte behöva göra om det år efter år, eller hur?

2. Vårt uppdrag

Vårt uppdrag är därför att skifta den allmänna synen kring hälsa från quickfix till hållbarhet och från atomistiskt till holistiskt synsätt. Vi vill vara raka motsatsen till dagens kortsiktiga lösningar. Detta kommer vara första och sista gången du gör en gedigen livsstilsförändring. Efter vår coachning kommer du vara självgående med nya hållbara vanor och ett nytt tankesätt!

3. Hur hjälper vi dig?

Via holistisk hälsocoahning mellan 3-6 månader hjälper vi dig ta kontroll över din livsstil. Vecka efter vecka hjälper vi dig utveckla bättre balans i kropp & sinne samt skapa hållbara beteendeförändringar. Vi hjälper dig skapa strategier för permanent viktnedgång och bra vanor kring sömn, mat och stresshantering för att du ska kunna leva ett sunt liv med struktur och energi i din vardag lång tid framöver!

Vill du utveckla balans i kroppen och struktur i vardagen?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hej, mitt namn är Robin Hallsten.

Jag är 28 år och har alltid varit intresserad av hälsa och välmående. I mina tidiga tonår hade jag svår prestationsångest som gjorde att jag inte kunde gå i skola och hålla på med idrott i den mån jag ville. Detta ledde till att jag som 15-åring kom i kontakt med meditation och målbildsträning. Jag lärde mig vikten av hur kropp och sinne håller ihop och hur viktigt det är med den holistiska hälsan, inte bara den fysiska som vi oftast kollar på i den västerländska världen. Vi behöver också ta hand om den mentala, emotionella och andliga hälsan för att vi som människor ska må bra. Därför kändes det självklart att hoppa på PLCs team när jag fick erbjudandet att jobba med dom, för här täcks alla de delarna in i ett holistiskt koncept.

 

 

Jag gick idrottsprogrammet på Birger Sjöberg i Vänersborg på gymnasiet och har efter det fortsatt att utbilda mig vidare kring hälsa. Jag har varit gruppinstruktör på Motionspalatset/Nordic Wellness i Vänersborg, utbildat mig till trauma sensitiv yogalärare, utbildat mig till livscoach, utövat yoga i form av ashtanga/acroyoga/mediyoga i snart 10 år. Jag har studerat mitt egna inre genom meditation sen jag var 15 och gjort Vipassana i Wat Chom Thong i Thailand. Jag har lett yogaretreats och föreläst om min resa kring psykisk ohälsa. 

 

 

Jag är också en dedikerad ultralöpare som har sprungit 100 km som mest under en dag, jag älskar kallbad och en gång reste jag Sverige syd till norr utan att spendera en krona. Jag har blivit internutbildad via PLC när det kommer till deras riktlinjer hur vi ser på hälsa.

 

 

Min filosofi kring hälsa är att vi behöver komma tillbaka till enkelheten. Generellt sätt när det kommer till gemene mans hälsa i dagens samhälle så behöver vi inte lägga till mer, vi behöver skala bort och förenkla. Vi lever i ett samhälle som teknologiskt sett är väldigt framskridet men vi har kommit för långt ifrån vår mänskliga essens. Vi behöver inte mer, vi behöver mindre. Vi behöver inte mer dieter, piller, pulver, grunkor och mojänger som ska “optimera” vår hälsa. Vi behöver mer enkelhet, ekologisk mat lagad från grunden, mindre halvfabrikat och mer äkta vara. Vi behöver återkoppla mer till vår natur och knyta mer riktigt kontakt med varandra och spendera mindre tid stirrandes ner i skärmar och mer tid till att ta oss tid att mötas på riktigt. Vad jag bidrar till PLC är djupet och fokuset på den andliga och mentala hälsan, syfte är bland det viktigaste sakerna vi har, utan det blir livet tråkigt och meningslöst.

 

Mitt stora motto i livet ända sen jag hade problem med ångest och självkänsla har varit:
“Livet börjar utanför din komfortzon.” Hur mycket mer är du kapabel att att göra?

Hej, mitt namn är Ida Fredriksson.

Jag är 35 år och har jobbat som coach på PLC sen våren 2019. Jag är även utbildad röntgensjuksköterska. Intresset för kost och träning har väl alltid funnits och försöker läsa, lyssna, se på det mesta som har med hälsa att göra, både källkritiskt och öppetsinnat.

Förutom min examen där anatomi, fysiologi, sjukdomslära, omvårdnad mm ingår har jag även läst Näringslära vid prestation på Gävle universitet och Träningslära vid Göteborgs Universitet. Samt genomgått internutbildning med PLC:s unika koncept om coachningprocessen och upplägget kring träning och kost. Så att få jobba med det som är ens största intresse är en ynnest och en dag på PLC är aldrig den andra lik. Det ger mig så mycket att få följa med er på era resor!

 

Mest tid lägger jag med vår gemensamma mail , och att svara på era frågor och funderingar tillsammans med att ge feedback på veckan som gått. Förutom det så jobbar jag lite ”bakom kulisserna” med både kost, recept, träningsupplägg, inlägg och struktur.

 

Hälsa för mig handlar inte om att slå rekord, lyfta tyngst, jämföra sig, springa milen på x antal minuter, utesluta livsmedel och väga visst antal kilon. Hälsa ska vara på dina egna villkor. Hälsa är en kombination av så många delar: glädje, välmående, rörelse, utstrålning, återhämtning, sömn, mening, näring, relationer. Ja, listan kan göras lång. Att göra små förändringar i vardagen är starten. Det blir som ringar på vattnet och som sen kan leda till en mer hälsosam livsstil. Och det får lov att ta tid. Det tog oss inte 5 v att ta oss dit vi är idag och då kommer det inte heller ta oss 5 v att förändra det. Vilket många löpsedlar får oss att tro och lovar idag.

Jag vill hjälpa till att hitta balansen mellan träning och återhämtning. Hållbar sund kosthållning utan större förbud. Inge självförtroende och motivera att det faktiskt kommer gå! För det är inte jag som gör det stora jobbet, det är du!

Hej, mitt namn är Viktor Karlsson.

Under mina tonår överkom jag en hel del hälsoutmaningar som tände en passion för hälsa och välmående och hur kroppen faktiskt fungerar. Detta fick mig att utbilda mig och bli personlig tränare. Även om jag inte kände att gymatmosfären var min ultimata miljö så gjorde jag ändå det på mitt egna sätt och jag lärde mig mycket om coaching. Jag kände dock att jag behövde gå djupare då jag märkte att en majoritet av mina klienter nästan alltid hade djupare hälsoutmaningar än min dåvarande träning och näringslära kunde råda bot på. Jag började också tröttna på “fitnesshetsen”, alla proteinpulver, godis och energidrycker som promotades som “nyttigt” och den extrema utseendefixeringen som råder på många gym, hälsa och glädje alltid kommer från insidan.

Detta ledde till att jag började studera på distans via ett institut som är världsledande inom holistisk hälsa, CHEK institute. Utöver flera års studier via CHEK och många certifieringar som både hälsocoach och kroppsarbetare har jag även studerat både fysioterapi och funktionell medicinsk approach i flera år. Jag har studerat på många olika platser i världen, San Diego i USA, Melbourne, Sydney och Bali för att nämna några.

Jag har mycket erfarenhet med att coacha personer som vill åstadkomma en större viktnedgång och livsstilsförändringar. Jag jobbar ofta med personer som har gått igenom en utmattning, binjurestress, hypotyreos, magproblem, ryggproblem etc. Tack vare mina studier inom holistisk hälsa och funktionell medicin approach har jag rätt bra koll på orsakerna till de flesta vanliga åkommor och jag har hjälpt många att implementera de livsstilsförändringar som krävs för att komma tillbaka på banan igen.

Jag kollar alltid på helheten då kroppen är ett system och allt hänger ihop. Hur du äter, dricker, andas, rör på dig, sover och hur du tänker spelar alla lika mycket roll och de påverkar varandra. Mitt mål är alltid att åstadkomma långvariga resultat och känna att personen jag coachar är helt i kontroll över sin situation när vi är klara. Att gå ner en massa vikt är vanligtvis inte särskilt svårt, tricket är att göra det på ett hållbart sätt och justera de underliggande livsstilsfaktorerna istället för att bara se extra kilon. 

Hej, mitt namn är Jonas Eriksson.

År 2012 blev jag certifierad personlig tränare & kostrådgivare. Direkt efter jag fått min certifiering blev jag anställd på 5 olika gym i närområde. Jag reste från ena gymmet till det andra fler gånger om dagen för att hinna med mina hjälpa alla klienter. Men.. Redan efter några månader märkte jag att uppläggen kring personlig träning och kostrådgivning (som jag var tvungen att erbjuda via gymmen) inte gav den hållbara effekt i mina klienter som jag önskade.

Jag såg kund efter kund signa upp sig, gick ned i vikt (vilket var målet för många) och mådde bättre under perioden jag hjälpte dem, men jag började se ett mönster.. när jag pratade med dem 2,3,4 månader senare så hade de kommit ur sina positiva tränings- och kostvanor och var tillbaka på samma vikt som innan. Detta gjorde mig frustrerad samtidigt som jag fick dåligt samvete. Jag visste mycket väl om att mina kunder hade lagt ned energi, tid och pengar för att få en hälsoförändring men jag såg klart och tydligt att den bara blev temporär och ohållbar..  Min hjälp gav alltså inte alls den långvariga hälsoförändring som var anledningen till varför jag utbildade mig till detta från första början.

Jag började reflektera och fundera över vad det var som saknades. Vad kom det sig att det jag gjorde enbart funkade temporärt och inte över tid? Dessa tankar gjorde mig förvirrad och jag ifrågasatte min påbörjade karriär. Jag var vid detta stadiet fast med samma gamla upplägg som gymmet alltid erbjudit och det gav helt enkelt inte alls den effekt jag ville. Jag ville mer, jag ville bli bättre och jag ville hjälpa folk på riktigt. 

Detta gjorde att jag sa upp mig från samtliga gym och flyttade till Australien för att vidareutbilda mig. I Australien pluggade jag sportutveckling, psykologi och holistisk hälsocoachingen i hopp om att hitta den kunskap som saknades. 

Och det var här allt vände! För första gången i mitt liv introducerades jag för de saknande delarna i hälsan som jag aldrig tidigare studerat: sömn, stress, tankar och beteendeförändring.

Jag har tidigare trott att mat och träning var de enda delarna som krävdes för att få en livsstilsförändring, men oj vad fel jag hade. Det var helt fantastiskt att lära sig mer om hur sömnen har påverkan på ens hälsa, hur stress påverkar ens mående & viktnedgång och hur våra tankar påverkar våra beteenden och vanor. Detta var en ögonöppnare för mig och jag kunde se tillbaka varför många av mina tidigare klienter inte fått de hållbara resultat det önskade. Att här kunna lära sig mer om ett helhetsperspektiv, coachning och hur vi tar oss ur mentala spärrar och motgångar var oerhört spännande för mig.

Detta väckte så mycket nya idéer vilket jag då kom på hur jag skulle implementera i människor liv – via ett hälsoföretag. Så i min säng, på Gold Coast i Australien började jag skissa på ett företag där HELA människan skulle vara i fokus. Inte bara träning och kost. Utan alla människans hälsodelar. Jag skulle kalla det PLC – Premium Lifestyle Club. Vi skulle inte vara personliga tränaren, dietister, psykologer eller sälja något kostillskott av något slag. Utan företaget skulle ha välutbildade  hälsocoacher som skulle hjälpa människor ta kontroll över alla sina hälsoaspekter.

Detta resulterade i att jag åkte hem till Sverige med en tydlig plan, efter 3 dagar var jag ute på lokalvisningar för utveckla det nya konceptet.  8 mars 2017 öppnade PLC i Uddevalla. Jag hade ingen aning och vad jag hade framför mig mer än att jag med självsäkerhet visste att ingen jobbade på detta sättet och att många människor verkligen behövde denna hjälp.

Nu har det snart gått 4 år sen jag startade och PLC har nu växt till en personalstyrka av 10st och coachat över 1000 klienter från många av Sveriges olika städer.

Jag kan säga att dessa år har varit fruktansvärt lärorika. Ingen av mina utbildningar kommer i närheten av all kunskap jag lärt mig och färdigheter jag utvecklat genom att ha lyssnat, hjälpt och coachat människor till bättre beteenden och vanor kring sin hälsa.

Syftet med detta företag är att jag verkligen vill lära människor att se helheten. Det går inte att fokusera på en sak och förvänta sig en hållbar förändring. Vill man ha en helhetsförändring så gäller det att ta kontroll över magen, relationen till mat, sömnen, stressnivåerna, andningsmönstret och tankemösterna som ofta håller många tillbaka.

Alla dessa delar måste funka i balans för att det ska bli en hållbar förändring. Det handlar inte om att gå ned i vikt så snabbt som möjligt via en diet, det funkar aldrig över tid. Det handlar om att hitta en rutin i vardagen där vi sover bra, äter bra, andas rätt, motionerar regelbundet, sänker stressen och har strategier för att hantera motgångar i livet. Om du har dessa rutiner i fas kommer dina önskade resultat komma på köpet, det lovar jag dig!

Vi lever i ett samhälle där vi är har mer mental ohälsa och än någonsin och kan vi hjälpa en person i taget få energin tillbaka, må bättre, stressa mindre och utveckla hållbara vanor så hoppas jag att PLC flera år från idag har lämnat ett positivt fotspår bakom sig.

Hej, mitt namn är Namo Nader.

Jag är 23 år, hälsocoach och utbildad sjuksköterska. Jag har via PLC:s koncept coachat 100 tals klienter till livsstilsförändringar och ökat deras allmänna välmående i deras liv.

 

Hälsan är centralt för alla i livet. Energinivån är en återspegling av sin hälsa. Ju mer energi du har, desto mer kommer du att få gjort i din dag och ditt liv. Vi har alla lika mycket tid på dygnet, skillnaden ligger i vart man lägger den tiden för att säkerställa hållbar hälsa i längden. Detta förstod jag i tonåren då jag var överviktig, blev diagnostiserad med ansträngningsastma och hade problem med ångest.

 

Dagen kom då jag fick nog att leva med dåliga kostvanor, ingen motion och destruktiva vanor. Men detta var ingen resa över en natt (Rom byggdes inte på en dag). På min resa stötte jag på många motgångar och misslyckanden som i slutändan ledde till lärdomar och hållbara strategier som kunde i min vardag. Genom dedikerat och konsekvent arbete så kunde jag befria mig från min övervikt, astma och ångest. Det har gjort att jag blivit tryggare i min egen kropp och psyke. Detta även har lett till att min generella prestanda i livet och livskvalitet har ökat dramatiskt till det bättre.

 

För mig har det inte alltid varit en självklarhet att resan ligger i helheten och inte enbart fokus på kost & träning, det är mer än så. På min egna resa har jag lärt mig att det handlar om att få in ordning på alla delar i livet för att uppnå optimal hälsa såsom att andas rätt, prioritera sömnen, äta balanserat, träna smart och ha en välformad helhetsstruktur varje dag. För det är det som ger långvarig hälsa och hållbara resultat.

 

Det är viktigt för mig att följa våra klienter från början till slut. Under resans gång uppstår det sannolikt motgångar som behöver hanteras via bra verktyg och livsstrategier som är avgörande för hållbara resultat. Det är oerhört givande för mig att följa klienter från början till slut och vara delaktig i deras fram- och motgångar för att stötta dem till 100%. För mig är det här bland det viktigaste vi gör inom PLC: uppföljning och att hålla klienter ansvariga för sin personliga transformation till ett hållbarare liv.

Hej, mitt namn är Victor Thorin.

Jag är utbildad personlig tränare, kostrådgivare, livsstilscoach och jobbar nu som hälsocoach på PLC. Just nu studerar jag även första terminen på fysioterapeutprogrammet i Göteborg där min förhoppning är att utveckla mina kunskaper ytterligare inom träning och hälsa.

 

Tidigare har jag jobbat i receptionen på ett lokalt gym och det var där jag för första gången insåg att träning och hälsa är någonting jag vill jobba med framöver. Några år senare fick jag chansen att börja jobba med min stora dröm, att hjälpa människor att göra en livsstilsförändring. Mitt arbete på PLC innebär bland annat att vara en del i alla våra klienters coachningsprocess samt prata med nya potentiella klienter som visat intresse för vårt koncept. Så om du någon gång bokar in ett coachningssamtal eller beslutar dig för att vilja ha vår hjälp så kommer du säkert få höra mer från mig.

 

Det är svårt att definiera vad som innebär att ha en god hälsa. Enligt mig är det viktigaste att man är nöjd över sig själv och känner sig energifylld. Att göra en livsstilsförändring tar tid, det är ingen kortare sprint utan det är ett längre marathon. Det kräver att man går utanför sin komfortzon och utmanar sig själv i att bli en bättre person i slutändan.

 

Jag brinner för att hjälp människor hitta en ny och hälsosammare livsstil. Det bästa med mitt jobb är att se hur våra klienter utvecklas vecka för vecka och lär sig mer om sig själva. Hårt arbete lönar sig!

Hej, mitt namn är Ellen Wramstedt.

Jag har börjat jobba deltid på PLC då jag påbörjar mitt sista år i utbildningen till att bli Socionom med socialpedagogisk inriktning. Jag brinner verkligen för att hjälpa människor som behöver det på ett eller annat sätt. Men också för att bidra med vad jag kan för människor i utsatta situationer som psykisk ohälsa eller annat som kan tänkas behövas stöd för. Jag vill kunna upplysa varje individ om vad hen kan åstadkomma helt på egen hand med vilja och lite “jävlaranamma“ !

Min roll just nu hos PLC är att svara på era mail, samt veckorapporter där jag försöker ge så mycket inspiration och motivation till er som möjligt. Jag har också mitt lilla kapitel i kursen där jag lägger ut träningspass och inspiration till träning i olika former. Samtidigt som jag gör detta internutbildas jag inom PLC´s unika koncept för att utvecklas som coach. Jag har spelat handboll fram till augusti 2020 och där hittade jag glädjen till träning. Jag upptäckte verkligen vad jag och min kropp kunde åstadkomma. Just nu handlar det om att träna på mina villkor och aldrig känna att träning är ett måste, utan istället ett nöje som jag vill göra för att min kropp och själ älskar det.

För att hitta glädjen i träning krävs energi, lust, lugn, och vilja. PLC är mycket bra på att förmedla detta genom ett helhetstänk! Jag vill hjälpa dig att hitta samma glädje till träning och motion som jag har! Träning och motion i lagom mängd tillsammans med en god livsstil tror jag kan ersätta flera av de mediciner som finns på marknaden idag. Jag tror också att det kan ge glädje i vardagen då det på flera sätt frigör endorfiner i kroppen helt naturligt!