Grundorsaken bakom problem med sköldkörtel, metabolism, sömn & hud - Premium Lifestyle Club
Gå tillbaka

Grundorsaken bakom problem med sköldkörtel, metabolism, sömn & hud

Hejsan! 

Viktor här igen och idag tänkte jag berätta om det absolut viktigaste för ditt fysiska och mentala välmående och anledningen till att det blir tokigt för så många idag.

Detta är en genomgående artikel som skiner ljus på grundorsaken bakom 95-98% av våra hälsoproblem: I slutet av inlägget kommer vi även informera om hur du via vår hjälp kan få ordning på detta 

Redan de gamla grekerna

Att tarmhälsa är nyckeln till välmående är ingen nyhet. På senare år har det forskats mer på tarmen och blivit ett populärt område. Hippokrates sa för över 2000 år sedan att all sjukdom börjar i magen, och modern vetenskap bekräftar mer och mer hans påstående. Det visar sig att tarmen är länken till allt du kan tänkas vilja få ordning på i kroppen. Man talar om länken mellan tarmen och hjärnan, tarmen-sköldkörteln, -metabolism, -hormoner, -sömn, -hud och -humör bara för att nämna några. Dessa kan var och en bli en hel utforskande artikel i sig. Men idag får det räcka med att vi säger att tarmen är kopplad till det mesta, om inte allt i din kropp.

Vad exakt menas när vi säger tarmhälsa?

Ett sätt att se på det, är att vi har som en lång slang inuti oss som går från munnen till anus. Tekniskt sett är allt inuti denna slangen “utanför” vår kropp. Vad jag menar med detta är att tills dess att vi har brutit ned vad vi stoppar i munnen, till såpass små beståndsdelar att vi kan absorbera det genom “väggen” på denna slang, ut i blodcirkulationen. Tills dess är det vi stoppade i munnen inte en del av oss. Det befinner sig i en miljö, ett ekosystem som råkar existera inuti oss. Vår tarmflora.

Mängden mänskliga celler i vår kropp är faktiskt i minoritet jämfört med allt DNA från våra tarmmikrober. Dvs mikroorganismer som lever i vårat inre ekosystem. Siffrorna varierar men någonstans 10% människa 90% andra mikrober verkar det ligga på. På så vis kan vi förstå varför symbiosen vi BÖR ha med dessa mikrober är av sådan stor vikt för vår hälsa. Och varför det är katastrofalt när denna inre miljö blir rubbat. Vilket det blir för oss alla idag på ett eller annat sett.

Sämre förutsättningar för varje generation

Det är ingen nyhet att människor idag har väldigt många problem som vi inte hade för 100 år sedan, eller åtminstone knappt existerade. Allergier, autoimmuna sjukdomar, autism, adhd, add, större incidens av läs/skrivsvårigheter, större incidens av humörproblem. Bara för att nämna några. Hur kommer det sig? En av de främsta anledningarna är de 100.000 nya kemikalierna vi har förpestat vår yttre och inre miljö med. Din tarmflora är nämligen ett resultat av hur din kropps inre miljö anpassar sig efter din yttre miljö. Baserat på vad du ärvt, vart du lever någonstans, vad du gör och vad du äter.

Om föräldrarna använt antibiotika som påverkat deras tarm, ätit processad mat, tagit en rad mediciner, preventivmedel och levt i en miljö där 10.000tals främmande kemikalier är en del av vardagen, har detta oundvikligt påverkat deras tarmflora. Vilket sedan ärvs av nästa generation som då har en mindre robust tarmflora pga ovanstående anledningar, som sedan blir fortsatt ännu mer påverkade av samma faktorer. För varje generation blir det värre och värre tills dess att vi antingen inte kan föröka oss längre (vilket många har problem med idag) eller bryter cykeln och börjar leva på ett sätt som gynnar vår tarmflora och vår planet. Detta är vart du som läser kommer in i bilden och vad jag personligen jobbat med att hjälpa tusentals personer åstadkomma de senaste 5 åren.

Du har nu chansen att bryta denna negativa cykel. Statistiken är inte rolig att kolla på, men den går att vända! Genom att anamma en hälsosam livsstil, med medvetenhet om att antibiotika, preventivmedel och en rad andra mediciner som ges ut som godis – har en skadlig effekt, och bör användas med stor respekt. Genom att ta ansvar över ditt hushåll, sluta använda giftiga kemikalier vid tvätt, städ, disk och hudvård. Genom att stötta ekologiskt jordbruk och ekologiska/hållbara tillverkare av kläder, möbler, etc. Genom att leva på ett sätt som för dig närmre till ditt lokala ekosystem, ut i skogen, ut i naturen, gå barfota, ha händerna i jorden (förutsatt att den är ekologisk). Allt detta skapar förutsättningar till en hälsosam inre miljö!

Det kan ha gått för långt åt fel håll

Anammar vi ovanstående beteenden så ger vi oss själva förutsättningar till välmående. Men många är såpass långt gångna, det har varit såpass många inskränkningar på deras inre flora, att det inte blir bra trots att de ändrar på alla saker jag redan skrivit. Det är då vi behöver hjälpa och assistera vår inre miljö. Har du en stor obalans i tarmfloran så kommer du inte kunna bryta ned eller tillgodose dig näring från även den bästa maten. Men det går att fixa!

Det första vi behöver göra att stötta är magsyran. Har du varit väldigt stressad och/eller har en bakterieöverväxt är det ytterst sannolikt att du har låg magsyra. Vid låg magsyra öppnar vi dörren för parasiter och svampinfektioner som annars ej skulle överlevt den sura miljön i magen. Har du regelbundet använt preparat såsom omeprazol har du garanterat en bakterieöverväxt och ofta andra patogener såsom parasiter och svampinfektioner. Detta kan du med fördel stötta genom att använda bitterörter och äppelcidervinäger.

Har du en bakterieöverväxt (vilket nästan alla med problem har) kommer du även vilja använda vissa örter för att ta kål på de skadliga bakterierna, parasiterna, svampar eller maskar du har för mycket av, samt läka tarmslemhinnan som brutits ned av inflammationen. Vad som också är av stor vikt är att vi stöttar kroppens SAMTLIGA avgiftningssystem medans vi läker och rensar tarmen. Kroppen behöver vara kapabel till att processa allt vi rensar ut, annars blir det lätt bakslag vilket många som gör en mindre genomtänkt “detox” ofta upplever. 

Genom rätt livsmedel, örter och goda vanor hjälper vi magen att balansera sig själv. De “bra” bakterierna håller koll på och konkurrerar ut de “dåliga”. Detta är precis hur vår Cleanse är utformad på PLC, som över 2000 personer har gjort gemensamt hitills i år. Under denna Cleanse stöttar vi dig med alla ovanstående steg och sätter sedan in vårat tunga artilleri mot dessa patogener (parasiter, bakterieöverväxt, svampinfektioner, mm) vilka ofta är vad sätter käppar i hjulet för personer med långvariga hälsoproblem, såsom utmattning, hormoner, hudproblem, värk och autoimmuna besvär. Du kan läsa mer om och beställa en Cleansen HÄR. vi har just nu en kampanj fram till 3:e juli.

Du kan också göra vårat nya test för att se hur sannolikt det är att du har problem med bakterieöverväxt, svamp eller parasitinfektion. Du kan göra testet HÄR och får då även tillgång till en exklusiv video jag spelat in för dem som gör testet och förklarar i detalj vad alla symptom och frågor innebär.

Avslutningsvis

En bred och robust tarmflora är beroende av din yttre miljö och en fungerande matsmältningsapparat. Det finns en anledning till att så många idag har problem, men vi ska inte fastna i hur problematiskt allt är, utan se alla möjligheter vi har att förändra vår situation. Vill du ha stöd finns vi här! Med en mage och tarm i harmoni kan vi förvänta oss vara motståndskraftiga, ha bra energi och ha bästa förutsättningen till att leva våra liv och ge nästa generation samma gåva!

För mer tips och hälsoinspiration följ oss på Instagram HÄR

Viktor Karlsson
Viktor Karlsson